ISO 20784:2021

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢٣ مارس ٢٠٢١

Sensory analysis — Guidance on substantiation for sensory and consumer product claims

ملفات الوثيقة ISO 20784:2021

الإنجليزية 18 صفحات
الإصدار الحالي
43.82 OMR

مجال الوثيقة ISO 20784:2021

This document gives guidelines for substantiating sensory claims on food and non-food products and their packaging for advertising consumer-packaged goods.

This document differentiates sensory claims from other types of claims. It provides classification and examples of the different types of sensory claims. It highlights special issues associated with testing to substantiate sensory claims. It includes case studies and references.

This document does not apply to:

— specific or detailed requirements for different test methods that are used to support sensory claims;

— factual claims regarding a product's country of origin, ingredients, processing and nutritional components;

— factual claims regarding the technical features of the product;

— claims regarding a product's health, medical or therapeutic benefits, physiological effects, structure or function benefits when consumed or applied to the human body;

— claims based on instrumental assessments of the attributes or performance of a product (i.e. instrumental assessments; in this case, test methods are used in which no human participant evaluates the product and/or no human participant provides a response to a product);

— claims about services (e.g. a house cleaning service, airline services, automobile services);

— claims about large/slow moving consumer goods (autos, refrigerators, stoves, etc.).

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
OS GSO 150-1:2013
 
مواصفة قياسية عمانية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية
GSO 150-1:2013
 
لائحة فنية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الأول : فترات الصلاحية الإلزامية

اعتمدت مؤخراً

GSO 8:2024
 
مواصفة قياسية خليجية
العنوان بالعربية
GSO ASTM D2532:2024
ASTM D2532:22 
مواصفة قياسية خليجية
العنوان بالعربية
GSO 11212:2024
 
مواصفة قياسية خليجية
العنوان بالعربية
GSO ISO 349:2024
ISO 349:2020 
مواصفة قياسية خليجية
العنوان بالعربية